Direktlänk till inlägg 19 april 2012
Du behöver:
115 g smör, rumstempurerat
1 ¼ dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk mjölk
2 msk kakao
hackad mörk choklad (valfritt)
Gör så här:
Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ pappersformarna i antingen en muffinsplåt eller en vanlig.
Vispa ihop smör och socker i en skål till en vit, pösig smet. Du kan antingen vispa för hand eller med elvisp. Vispa sedan ner äggen, ett i taget.
Vänd ner mjölet. Rör ner mjölk och kakao. Det ska bli en krämig smet som går att skeda upp i formarna.
Ta en matsked och skeda över smeten i muffinsformarna, eventuellt lägg lite hackad choklad på varje. Grädda ca 17 minuter tills muffinsen rest sig. Kontrollera att muffinsen är klara med en provsticka. De är klara om stickan är helt ren nör du stuckit ner den i mitten på en muffins.
Lägg över muffinsen på galler och låt svalna helt.
Klart!
Njut av dessa enkla, men riktigt goda muffinsarna! :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 |
|||
16 |
17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 | |||||||||
|